ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

< Πίσω


 

Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας στεγάζεται σε ένα μοντέρνας αισθητικής κτήριο στην Βόρεια είσοδο της Πάτρας.

Η μόνιμη έκθεση του μουσείου διαρθρώνεται σε τρείς μεγάλες θεματικές ενότητες, που καταλαμβάνουν αντίστοιχα τις τρεις αίθουσες του Μουσείου: την αίθουσα του Ιδιωτικού Βίου, την αίθουσα της νεκρόπολης και την αίθουσα του Δημόσιου βίου.

Πρώτη Ενότητα (Ιδιωτικού Βίου)

Παρουσιάζονται αντικείμενα από την καθημερινή ζωή, εργαλεία, είδη καλλωπισμού και κοσμήματα της Μυκηναϊκής, Γεωμετρικής, Αρχαϊκής, Ελληνιστικής και Ρωμαϊκής Ελλάδας, καθώς και μερικώς ανακατασκευασμένες ρωμαϊκές κατοικίες σε φυσικό μέγεθος, από τα αρχικά υλικά.

Το κόσμημα ολόκληρου του Μουσείου είναι η μεγαλύτερη συλλογή Ρωμαϊκών μωσαϊκών στην Ελλάδα, αποτελούμενο από 14 μωσαϊκά που ανακαλύφθηκαν σε ερείπια πολυτελών ρωμαϊκών κατοικιών στην  Πάτρα.

Δεύτερη Ενότητα (Δημοσίου Βίου)

Παρουσιάζονται μέσα από κάνθαρους, αγάλματα, νομίσματα, αμφορείς, κοσμήματα, αγγεία, ξίφη μουσικά όργανα και αγάλματα των θεών, συνήθειες και δραστηριότητες από την μυκηναϊκή περίοδο έως και τη ρωμαϊκή. Παράλληλα, τα ψηφιδωτά αποκαλύπτουν μία πλούσια πόλη και μία κοινωνία ανοικτή. Υπάρχουν, ακόμη, ψηφιδωτά και διακοσμητικά από σπίτια και δημόσια κτίρια.

Τρίτη Ενότητα (Νεκρόπολη)

Η ενότητα της νεκρόπολης είναι αφιερωμένη σε τάφους και αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν στην Πάτρα.  Η αίθουσα περιλαμβάνει τρεις ανακατασκευασμένους τάφους, δύο Μυκηναϊκούς και ένα Ρωμαϊκό, σε φυσικό μέγεθος, μαζί με τους σκελετούς και τα κτερίσματα τους που ήρθαν στο φως.Φωτογραφίες

Τιμές ενοικίασης & τρόποι καρατήσεων