ΚΟΥΖΙΝΑ

< Πίσω


 

 

Tον πολιτισμό κάθε τόπου δεν φτάνει μόνο να τον δείς, δεν φτάνει μόνο να τον περπατήσεις. Τον τόπο πρέπει και να τον γευτείς, να νοιώσεις τη μοναδικότητά του στη χρήση παραδοσιακών υλικών, που κουβαλούν μια εμπειρία χιλιετιών. Γιατί η γεύση είναι πολιτισμός. Εμείς, που από δικό μας μεράκι, χρόνια τώρα, αναζητούμε τις αυθεντικές γεύσεις της Ελλάδας, του δικού μας τόπου, προιόντα και γεύσεις που σπανίζουν όλο και περισσότερο, εξοπλίσαμε μια κουζίνα ικανή να ταξιδέψει τους φιλοξενούμενούς μας από τις κορυφές των βουνών μέχρι τα βάθη των θαλασσών. Γιατί κάθε προϊόν, κλείνει μέσα του τον τόπο καταγωγής του και το ταλέντο του παραγωγού του. Γιατί μέσα στο τσάι ανασαίνουν τα βουνά, μέσα στο βατόμουρο οι κοιλάδες, μέσα στα μανιτάρια τα δάση, και μέσα στο θρούμπι η αύρα της θάλασσας.

Έτσι λοιπόν, στη τιμή ενοικίασης περιλαμβάνεται και πλήρες πρωινό με αυθεντικά τοπικά προϊόντα, καθώς και η δυνατότητα μαγειρέματος από τους ίδιους τους φιλοξενούμενους με δικά μας, αυθεντικά υλικά, χωρίς επιβάρυνση. Αυτά τα υλικά έχουν συλλεχτεί με τη γευσιγνωσία μιας ολόκληρης ζωής και προέρχονται όλα από επώνυμους παραγωγούς, πού είναι όλοι τους προσωπικοί μας φίλοι και συνεργάτες.

 

Ακριβώς, λοιπόν, λόγω της αυθεντικότητας τους, τα υλικά αυτά δεν είναι διαθέσιμα καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, ούτε σε ατέλειωτες ποσότητες. Έτσι, θα πρέπει να γνωρίζουν οι φιλοξενούμενοί μας, ότι ανάλογα με την εποχή και τη συγκυρία θα υπάρχουν στη διάθεσή τους και τα ανάλογα υλικά. 

Ο κήπος είναι εποχικός και στη διάθεση των φιλοξενούμενών μας. Το καλοκαίρι φυτεύονται ντομάτες, πιπεριές, κολοκυθάκια και μελιτζάνες. Το χειμερινό περιβόλι περιλαμβάνει μαρούλια, κρεμμυδάκια, χορταρικά και λάχανα. 

Οι σπόροι, που είναι βιολογικοί και παραδοσιακοί της περιοχής, προέρχονται από τον αγρότη Πάνο Σκούτα (80 ετών) και τη γυναίκα του Σοφία, οι οποίοι κρατούν με επιμέλεια σπόρους εδώ και τρείς γενιές. Στο κτήμα τους, στην Εγλυκάδα Πατρών, σπέρνουν κάθε χρόνο το σπόρο και ετοιμάζουν τα φυντάνια.

 

Παρότι στο σπίτι υπάρχει πάντα αφθονία υλικών για μαγείρεμα, χωρίς χρέωση, αν ζητηθεί, προσφέρεται μετά από ειδική συνεννόηση, παραδοσιακό φαγητό μαγειρεμένο από εμάς.

Επίσης, μπορεί να γίνουν παραγγελίες κρέατος από συνεργαζόμενο, δικό μας κρεοπωλείο, μετά από ειδική συνεννόηση. Τα κρέατα είναι όλα ελληνικά, με ειδική προτίμηση σε αυθεντικές ελληνικές ποικιλίες (ορεινό βοδινό, μαύρο χοιρινό κλπ).

Για το σπίτι στο Μονοδένδρι: Βασίλης Φιλόπουλος, κρεοπώλης, Κορίνθου 270, Πάτρα, τηλέφωνο: +302610277550, +306936141529

 

 

Υπεύθυνος επικοινωνίας για όλα τα παραπάνω είναι ο διαχειριστής του κτήματος Βαγγέλης Μαυρομάτης.

 

Βαγγέλης Μαυρομάτης:
κινητό:00306945525178,
e-mail: info@grecorama.gr

Όλα τα όσπρια (φακές, φασόλια, γίγαντες, ρεβύθια κλπ), τα τυροκομικά (γραβιέρες, κεφαλοτύρια), τα αλλαντικά, οι ελιές και οι παστές σαρδέλες, προέρχονται από τον φίλο Χρήστο Μαυροειδή, χονδρέμπορο εδώδιμων και αποικιακών προιόντων, οδός Ευμήλου 4, Πάτρα, τηλέφωνο εποικινωνίας: +00306973665536

 

Κουζίνα σπιτιού Μονοδενδρίου

Μαρμελάδες φρούτων

Πέστο Ταμπάσκο πιπεριάς

Χειροποίητη μουστάρδα

Άγρια σπαράγγια

Άγριοι βολβοί

Λάδι, ξύδι

Ελιές Καλαμών, Ελιές στουμπιστές

Πάστα ντομάτας

Τσάι βουνού

Φασκόμηλο βουνού

Μέλι

Άγρια Ρίγανη

Άγρια αποξηραμένα μανιτάρια

Βούτυρο πρόβειο, κατσικίσιο

Φέτα πρόβεια, γίδινη

Γραβιέρα Ελληνική

Γιαούρτι πρόβεια

Χειροποίητα ζυμαρικά

Τραχανάς

Χωριάτικα αυγά

Σαλάμι Λευκάδας

Παξιμάδια χειροποίητα

Ψωμί

Ελληνικά όσπρια (Φασόλια, γίγαντες, φακές, ρεβίθια, κουκιά)

Παστός βακαλάος

Φρούτα εποχής

Λαχανικά εποχής

Γλυκά κουταλιού

Κρασί, λευκό, ροζέ κόκκινο, μπύρες

Τιμές ενοικίασης & τρόποι καρατήσεων