ΙΣΤΙΟΣΑΝΙΔΑ


Windsurf και Kitesurf στο Δρέπανο Αχαϊας

Το ακρωτήριο Δρέπανο, σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από την Πάτρα, είναι ο παράδεισος όλων όσοι ασχολούνται με το windsurf και το kitesurf. Η θαλάσσια περιοχή γύρω από την στενή λωρίδα ξηράς, που εισχωρεί σαν σφήνα στη θάλασσα και τον εντυπωσιακό φάρο επάνω της, γεμίζει χειμώνα και καλοκαίρι από δεκάδες πολύχρωμα πανιά και σκάφη...

Η περιοχή είναι εύκολα προσβάσιμη με αυτοκίνητο μέχρι την ακροθαλασσιά, κάτι που απαλάσσει από το βαρετό κουβάλημα του εξοπλισμού.

Η περιοχή του Δρεπάνου χαρακτηρίζεται από ανέμους ιδανικής έντασης και διευθυνσης, τις περισσότερες μέρες του χρόνου, κάτι που καθιστά το Δρέπανο το καλύτερο ίσως spot για kitesurfwindsurf και SUP.

Είναι αξιοπέριεργο το γεγονός, οτι ενώ σε δύο χιλιόμετρα απόσταση από το ακρωτήριο μπορεί να επικρατεί άπνοια, στο Δρέπανο μπορεί να επικρατεί άνεμος έντασης 4  -5 Μποφώρ. Έτσι, είναι ιδανική τοποθεσία, τόσο για έμπειρους όσο και για αρχάριους.

Τα τελευταία χρόνια λειτουργεί σχολή εδώ, η No Work Active Generation Kiteschool (NWAG)

Είναι μιά ομάδα εκπαιδευτών που αποτελείται από άρτια εκπαιδευμένους αθλητές, με αγάπη για το άθλημα, σεβασμό στον μαθητή και μεταδοτικότητα.

Η σχολή πραγματοποιεί τα μαθήματα (courses) με τη μέγιστη ασφάλεια, παρέχοντας στους μαθητές όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας (σωσίβια, κράνη, κλπ), καθώς και βάρκες για διαρκή παρακολούθηση.

Η ομάδα του No Work έχοντας την αποκλειστική διάθεση των προϊόντων της slingshot, της κορυφαίας εταιρείας στο χώρο, χρησιμοποιεί τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό.

google maps no work

 

 

Στο No Work Active Generation Kiteschool (NWAG) καθένας μπορεί να εκπαιδευτεί κατάλληλα και με ασφάλεια σε όποιο από τα παρακάτω αθλήματα επιλέξει.

 

Kitesurf

To kitesurf είναι ένα ευρέως γνωστό και ταχέως αναπτυσσόμενο άθλημα που συνδυάζει στοιχεία από wakeboard, surf, γυμναστική σε ένα extreme sport. Εκμεταλευόμενος τη δύναμη του αέρα και με τον κατάλληλο εξοπλισμό (αετό, σανίδα, κλπ), ο αθλητής μπορεί να απολαύσει μοναδικές στιγμές ηρεμίας και εκγύμνασης παράλληλα.

 

Windsurf

To windsurf είναι ένα άθλημα που συνδυάζει στοιχεία ιστιοπλοΐας και surf, χρειάζεται σανίδα και rig (πανί και τα περιφερειακά του, άλμπουρο, μάτσα, κλπ).

 

SUP (Stand Up Paddle)

To SUP είναι ένα νέο άθλημα, που το μόνο που απαιτεί είναι μία μεγάλη σανίδα (longboard-surf) και ένα μακρύ μονόπλευρο κουπί σαν κινητήριο μοχλό.

 

Μαθήματα kitesurf

Ο πιο απλός τρόπος για να γνωρίσετε το kitesurf. Περιλαμβάνει επεξήγηση του εξοπλισμού, βασικές αρχές ιστιοπλοΐας και γνώσης καιρικών συνθηκών, εξοικείωση με τα συστήματα ασφαλείας και τριμαρίσματος καθώς και απογείωση και προσγείωση αετού σε πραγματικές συνθήκες.

τιμή :  40 €

Περιλαμβάνει πλήρη σειρά μαθημάτων, θεωρητικών και πρακτικών, εντός και εκτός θάλασσας, εκμάθηση βασικών αρχών ιστιοπλοΐας (προτεραιότητες, διεύθυνση αέρα, κλπ), πτήση και χειρισμός του αετού, τεχνικές αυτοδιάσωσης. Ολοκληρώνοντας το beginner course, ο μαθητής είναι πλέον αυτόνομος και εκπαιδευμένος στον χειρισμό του kitesurf με ασφάλεια.

τιμή : 300 €

Απαιτεί την ολοκλήρωση του beginner course και ο μαθητής πλέον μαθαίνει πιο εξελιγμένα και σύνθετα κόλπα (tricks) σύμφωνα με τις οδηγίες των έμπειρων εκπαιδευτών.

Περιλαμβάνει tricks όπως backloop, spins, transitions, jumps, κλπ.

τιμή : 40 €/ώρα

Για αθλητές που θέλουν να βελτιώσουν το επίπεδο τους σε δύσκολα tricks όπως passes, handlepasses, megaloops, kiteloops,κλπ.

τιμή : 40 €/ώρα

 

Μαθήματα windsurf

Πρώτη επαφή με τον εξοπλισμό και επεξήγηση του. Διαδικασία συναρμολόγησης του εξοπλισμού. Βασικές αρχές ιστιοπλοΐας και γνώσης καιρικών συνθηκών.

τιμή : 40 €

Πλήρης σειρά μαθημάτων, θεωρητικών και πρακτικών, εκμάθηση βασικών αρχών ιστιοπλοΐας, εξοικείωση με εξοπλισμό, τεχνικές αυτοδιάσωσης,  «σετάρισμα» windsurf και τριμάρισμα πανιού.

τιμή : 300 €

Για αθλητές που θέλουν να ξεκινήσουν tricks.

τιμή : 40/ώρα

 

Μαθήματα Stand Up Paddling  (SUP)

Γνωριμία με το SUP, καθώς και επεξήγηση του εξοπλισμού και σωστής τεχνικής.

τιμή : 40 €/ώρα

Ενοικίαση SUP για αναψυχή και εκγύμναση

τιμή : 20 €/ώρα

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

http://www.nowork.gr/

Σπυρόπουλος Λεωνίδας:
κινητό:  +30 6947 564.845

Ζούμπος Ορέστης:
κινητό:  +30 6944 340.110

Κουρκούλης Γιάννης:
κινητό:  +30 6945 935.253

Τιμές ενοικίασης & τρόποι καρατήσεων