fbpx

Ιππασία

Η Δυτική Αχαΐα είναι μια περιοχή με ξεχωριστές δυνατότητες για αυτούς που ενδιαφέρονται για ιππασία. Το ήπιο κλίμα της προσφέρεται για ιππασία εξοχής όλο το χρόνο, σε αγροτικό και δασικό περιβάλλον.

Η περιοχή διαθέτει πλήθος λόφων και αγροτικών εκτάσεων, που αναπτύσσονται σε ένα γνήσια Μεσογειακό περιβάλλον, με κυρίαρχο τοπίο τους ελαιώνες, τους πορτοκαλεώνες και τους αμπελώνες που καλλιεργούνται παντού στην περιοχή. Τις καλλιεργημένες εκτάσεις περιβάλλουν περιαστικά δάση με χαμηλή βλάστηση κυρίως από σκίντα, πουρνάρια και βάτα, ανάμεσα σε συστάδες από πεύκα και κυπαρίσσια.

Ένα δαιδαλώδες δίκτυο αγροτικών και επαρχιακών δρόμων, πολλοί εξ’ αυτών χωματόδρομοι, δίνουν την ευκαιρία στους ιππείς να αποφεύγουν τους μεγάλους οδικούς άξονες και να απολαμβάνουν βόλτες μικρής, ή και μεγάλης διάρκειας σε ένα εντυπωσιακό, φυσικό περιβάλλον.

Το Δάσος Της Στροφυλιάς

Ειδικό ιππικό προνόμιο της περιοχής είναι το εκτεταμένο πευκοδάσος της Στροφυλιάς, ένα από τα καλύτερα ιππικά πεδία της χώρας. Η ιππασία στην Στροφυλιά είναι μια πραγματικά μαγευτική εμπειρία, καθώς το δάσος εκτείνεται παράλληλα με την ακρογιαλιά σαν ένας τεράστιος φυσικός στίβος όπου τα άλογα, λόγω του αμμώδους εδάφους, μπορούν να αναπτύσσουν μικρές, μεσαίες ή και μεγάλες ταχύτητες.

Το πεδίο, πέρα από ήσυχους ιππικούς περιπάτους, είναι ιδανικός προπονητικός χώρος όλο το χρόνο και έχει επιλεχθεί για προετοιμασία αλόγων δρόμου αντοχής (endurance) που προετοιμάζονται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ιππικές Εγκαταστάσεις

Στη περιοχή της Δυτικής Αχαΐας δραστηριοποιούνται μια σειρά μικρών ή και μεγαλύτερων ιππικών εγκαταστάσεων, τόσο ερασιτεχνικού όσο και επαγγελματικού χαρακτήρα.

Σε απόσταση 45 km από τη Πάτρα, προς τη κατεύθυνση της Στροφυλιάς ευρίσκεται το Θεματικό Πάρκο του Πολύκεντρου “Ιπποκάμηλος”.Πρόκειται για μια μεγάλη εγκατάσταση με Ιππικό Όμιλο, εγκαταστάσεις στάβλων, αλλά και ζωολογικό κήπο, μουσείο λαικής τέχνης, δύο εστιατόρια, πισίνες και γήπεδα. Για τις ιππικές δραστηριότητες υπάρχει  ιππικός στίβος 70 x 110 μέτρων, κατάλληλος για εμπόδια και επίπεδη εργασία και ικανός για διοργάνωση μεγάλων αγώνων.

Φάρμες

Στη περιοχή δραστηριοποιούνται επίσης μια σειρά από μικρές φάρμες αλόγων, με δυνατότητες φιλοξενίας αλόγων σε ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις στάβλων. Συνυπάρχει η δυνατότητα συνεργασίας με ειδικούς διπλωματούχους εκπαιδευτές (qualified trainers) τόσο για πρωτόπειρους ιππεί, όσο και για ιππείς υψηλών απαιτήσεων (show jumping, dressage, etc) οι οποίοι είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου, μετά από συνεννόηση.

Κατόπιν ειδικής συνεννόησης, υπάρχει και η δυνατότητα φιλοξενίας επισκεπτών με τα άλογά τους, με πλήθος εναλλακτικών προτάσεων για πολύμηνη φιλοξενία.

Φιλοξενία Αλόγων

Στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας και σε πολύ μικρή απόσταση από το σπίτι στο Μονοδένδρι Πατρών, βρίσκονται διάφορες ιππικές εγκαταστάσεις ικανές να ικανοποιήσουν κάθε εξειδικευμένη ανάγκη.

Κυρίαρχη εγκατάσταση αποτελεί ο Ιππικός Όμιλος Αχαΐας, που ευρίσκεται στην περιοχή Σαγαίικα, 25 περίπου χιλιόμετρα από την Πάτρα. Ο ιππικός Όμιλος διαθέτει στάβλο με δυνατότητα φιλοξενίας 10 περίπου αλόγων και μεγάλο αγωνιστικό στίβο διαστάσεων 110 x 65 μέτρων, με πλήρη σειρά εμποδίων. Διαθέτει επίσης μεγάλα πάντοξ, ενώ η περιοχή γύρω του ενδείκνυται για  μεγάλες βόλτες στην εξοχή. 

Μπορούμε να σας προτείνουμε λύσεις για διαμονή των αλόγων, αλλά και για προγράμματα ολοκληρωμένης προπόνησης για όλα τα ιππικά αθλήματα. Επίσης, πληροφορίες για  αθλητική προετοιμασία, τοπικούς αγώνες, διαδρομές ιππικής αντοχής, τοπικά φεστιβάλ, ιππικές εκθέσεις, αγορές αλόγων, κλπ.

Ωστόσο, κατόπιν συνεννόησης, υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας των αλόγων σε μικρές γειτονικές φάρμες που διαθέτουν ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις (στίβο, στάβλους, πάντοξ)

Book with us now and get Discount. Call us at +30 6945525178 or send your request at info@grecorama.gr
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για τη σωστή πλοήγηση σας